Carane nambah kosakata? Cara paling apik kanggo ngapalake tembung anyar
How-to-improve-vocabulary-The-best-ways-to-memorize-new-words

Carane nambah kosakata?

Saben siswa sing sinau basa asing njaluk pitakon iki. Ana sawetara cara dasar kanggo ngapikake kosakata, sing bakal kita tulisake ing artikel iki:
1. Ngrungokake lan mbaleni tembung sing pengin diapresiasi
2. Nganggo metode kertu lampu kilat
3. Nggawe hubungan karo visual
4. Memori ukara lan ukara sing ngandhut tembung anyar
5. Pronunciasi tembung anyar
6. Ngelingake tembung anyar bebarengan karo sinonim lan antonone
7. Nonton film lan video ing basa sing sampeyan sinau

Kanggo njawab pitakonan “Carane nambah kosakata?” Sampeyan uga perlu mangertos fitur individu utawa bawaan saka memori sampeyan. Kanggo sawetara wong, luwih apik lan luwih cepet ngeling-ngelingake tembung anyar kanthi ngrungokake, kanggo wong liya, nulis lan nampilake teks sing ditulis luwih efisien. Akeh wong nemokake efektif kanggo ngapalake tembung nggunakake gambar utawa foto. Dadi, sampeyan bisa milih kombinasi metode kanggo ngapikake kosa kata sing bakal paling apik kanggo sampeyan.

Ayo analisa saben cara kanthi kapisah lan nimbang alat sing bisa kanggo efisiensi maksimal:

1. Ngrungokake lan mbaleni tembung sing pengin diapresiasi

Akeh wong ngeling-ngelingake tembung-tembung anyar sing paling apik kanthi bantuan sing sering dienggo.
Sampeyan bisa nemokake akeh rekaman audio sing bisa muter tembung anyar saka materi sing sampeyan sinau, nanging apa yen sampeyan wis sinau setengah tembung ing rekaman, nanging berjuang kanggo ngapalake tembung sing isih ana? Ayo ngakeni yen ora perlu kanggo ngrungokake kabeh rekaman audio maneh lan maneh, yen sampeyan wis ngelingake jumlah tembung sing signifikan. Kajaba iku, jumlah repetisi lan ukuran jeda antarane tembung kanggo saben wong kudu individu adhedhasar karakteristik memori sampeyan.
Kanggo maksud iki, kita ngembangake pamuter audio LingoCard sing unik, ing ngendi sampeyan bisa mbusak kabeh tembung sing dipikir lan mung ngrungokake lagu-lagu sing durung ngerti. Sampeyan bisa nyetel nomer pengulangan tembung (utawa terjemahan) lan dawa jeda antarane tembung menyang setelan sing bakal dadi apik kanggo sampeyan.
Sampeyan uga bisa nggawe lan ngrungokake materi pembelajaran sampeyan saka sembarang file teks. Mung upload teks karo terjemahan menyang pamuter lan ngrungokake.
Cara iki luwih efektif yen sampeyan ora duwe wektu luang kanggo sinau, amarga sampeyan bisa ngrungokake materi pembelajaran kapan lan ing ngendi wae.
Saiki, akeh buku audio ing topik tartamtu kasedhiya. Kanggo ngapalake tembung anyar, sampeyan uga bisa nambah menyang dhaftar ing aplikasi lan banjur ngrungokake wong nggunakake pamuter.

2. Nganggo metode kertu lampu kilat

Cara sing paling populer kanggo ngapikake kosa kata yaiku nyiptakake kertu kilat, ing endi siji kertu nduweni tembung sing eling, lan sisih liyane nduweni makna utawa terjemahan tembung.
Sawise nggawe geladhak kartu, sampeyan bakal nemokake kanthi cepet, mbaka sethithik ngetokake kertu sing wis sampeyan sinau, nganti sampeyan wis sinau kabeh dek.
Sawise pirang-pirang wulan nggunakake metode iki, aku wis duwe pirang-pirang atus kartu sing banget nyenengake kanggo ngubengi.
Aku uga pengin ngganti urutan tembung-tembung sing aku dikhafal, umpamane: miturut abjad, ing urutan alfabet sing mbalikke, kanthi acak, subyek lan sateruse.
Dadi aku mutusake nggunakake smartphone, nanging aku ora nemokake aplikasi sing prasaja lan trep. Dadi aku duwe gagasan nggawe aplikasi anyar kanggo Smartphone, lan sawetara sasi banjur aku ngembangake aplikasi LingoCard seluler sing pertama karo kartu flash lan siji basis data. Sampeyan kudu nggawe kertu kanthi nyritakaké apa wae tembung lan nggawe sawetara basis data kanthi tembung sing paling akeh digunakake. Aku wiwit ngrembug opsi implementasine karo sawetara pengembang profesional sing aku kenal. Wong lanang seneng gagasanku, lan minangka asil penggemar wiwit gabung karo proyek kasebut. Sawise ngleksanakake gagasan anyar, kita mutusake ora kanggo mungkasi ana lan ngembangake sawetara alat sing luwih unik sing wis kasedhiya ing rong sistem operasi: Android lan iOS. Kita wis tuan rumah app kita gratis ing Google Play lan Apple Store kanggo kabeh negara lan kabeh bangsa.

carane nambah kosakata

3. Nggawe hubungan karo visual

Akeh wong duwe memori visual sing apik lan kanggo wong-wong mau bisa dadi efektif banget kanggo nggawe asosiasi karo gambar visual. Contone, yen sampeyan nemokake obyek sing artinane manawa sampeyan ora bisa langsung ngeling, sampeyan bisa njupuk gambar obyek kasebut lan nulis tembung kasebut ing basa sing lagi sinau.
Kanthi aplikasi, sampeyan bisa nggawe kartu flash karo foto saka kamera utawa gambar saka internet.
Mangkono, yen sampeyan duwe memori visual sing apik lan ora bisa ngelingake sawetara tembung utawa ekspresi, sampeyan mung bisa nyalin tembung kasebut ing mesin telusur lan ngundhuh gambar sing cocok, nempelake menyang kertu lampu kilat.

4. Memori ukara lan ukara sing ngandhut tembung anyar

Iku cara sing efektif banget kanggo ningkatake kosakata lan sinau basa asing. Mangkene, sampeyan langsung ngeling-eling klompok tembung lan struktur ukara. Iki ngidini sampeyan nemokake ukara sing wis digawe ing obrolan tanpa kudu ngelingi saben tembung kanthi kapisah.
Yen tembung sing sampeyan sinau duwe makna akeh, cara iki bisa dadi produktif banget. Iki minangka conto umum ing basa Inggris, lan kanggo mangerteni panggunaan tembung, luwih becik kanggo ngeling-eling kasebut sajrone ukara.
Luwih saka 120 ewu macem-macem kamus tematik sing dikumpulake ing situs kita lan kira-kira setengah saka wong kasebut kalebu frasa lan kalimat.

5. Pronunciasi tembung anyar

Pamrotes sing kerep lan bener saka tembung sing sampeyan sinau mbantu ngeling-eling kanthi becik.
Cara iki apik kanggo nggunakake sawise ngrungokake pronunciation tembung karo pengulangan sakteruse.
Coba diucapake kanthi kombinasi tembung-tembung utawa ukara liyane.
We nyedhiyakake kabeh kartu basa kanthi fungsi ngrungokake ing sembarang basa kanggo krungu conto pronunciation sing bener.
Sawise miwiti pamuter audio, iku efektif banget kanggo ngulang pengucapan tembung sajrone ngaso, lan kanggo tujuan iki luwih becik kanggo nambah dawa ing antarane tembung ing menu setelan pamuter.

6. Ngelingake tembung anyar bebarengan karo sinonim lan antonone

Teknik sing apik kanggo ngapalake tembung sing padha karo sinonim utawa antonim.
Paling wong mikir kanthi bantuan asosiasi, lan ngeling-eling informasi anyar bisa dadi efektif banget sajrone kombinasi belajar saka tembung sing padha utawa sing nentang.
Sampeyan bisa nggunakake teknik iki kanthi nggawe kartu flash kanthi sinonim lan antonone.
Ngundhuh kamus nganggo sinonim lan antonim saka Internet utawa nemokake wong ing akeh tutorial sing diajukake saka basa sing sampeyan sinau. Sawise nyusun materi latihan sampeyan perlu, sampeyan bisa ngirim data menyang file teks lan upload menyang aplikasi kita. Akibaté, sampeyan bakal nggawe file flashdisk sing diunggah dhéwé kanggo bahan sinau lan bakal bisa mangerteni sembarang kombinasi tembung nggunakake kabeh alat kita.
Kajaba iku, akeh kartu sing digawe kanthi sinonim lan antonon wis kasedhiya ing basis data kita.
Minangka asil saka nggunakake metode iki, sampeyan bisa ngelingi sawetara tembung anyar kanthi makna sing padha utawa sing ngelawan, sing bakal ngidini sampeyan ngembangake kosakata sampeyan kanthi nyata.

7. Nonton film lan video ing basa sing sampeyan sinau

Iki mbokmenawa cara paling efektif lan efektif kanggo ningkatake kosakata, sing bisa digunakake langsung saka penutur asli.
Iku cara sing apik kanggo ngapalake tembung anyar saka lingkungan basa. Nalika sinau basa anyar, utamane penting kanggo ngerti slang lan idiom sing bisa ditemokake ing film fitur.
Sampeyan kudu milih jinis basa manca sing pengin sampeyan sinau. Contone, Inggris nduweni akeh divisi kayata American English, Australian English, British English, lan liya-liyane. Adhedhasar jenis basa sing sampeyan pengin sinau, sampeyan kudu milih film sing ditembak ing negara sing cocok.
Nonton film pisanan karo subtitle kanggo pemahaman sing luwih apik. Yen sampeyan krungu tembung sing ora bisa dieling-eling, sampeyan kudu nulis ing kamus lan baleni maneh.
Nalika tembung sing angel dienggo ing film, aku biasane ngaso, nerjemahake, lan nyalin menyang aplikasi LingoCard. Banjur aku ngrungokake kabeh tembung ing pemain lan ngelingi nganggo kartu.
Kanggo nggabungake materi, ing wektu sabanjure sampeyan bisa nonton film sing padha tanpa subtitle – yen sampeyan milih film sing menarik, tampilan kaping pindho ora bakal mboseni.
Akibaté, saben film sing ditonton, sampeyan kudu nggawe kartu luwih kurang lan luwih anyar, amarga kosakata panjenengan bakal saya tambah.
Aja lali babagan aturan; Nyetel gol kanggo ndeleng paling sethithik sak film minggu ing basa sing sampeyan sinau, utawa malah luwih apik nonton kabeh film mung ing basa sing sampeyan sinau lan sawisé wektu, sampeyan bakal nguasai basa anyar.

Coba gunakake kabeh cara sing kasedhiya kanggo nemtokake sing paling apik kanggo sampeyan.

carane nambah kosakata

Nalika sampeyan milih pilihan lan ngerti dhewe carane sampeyan ngapikake kosakata sampeyan paling apik, sampeyan kudu ngelingi postulates utama pembelajaran sing efektif:
1. Reguler. Sampeyan kudu laku saben dina.
2. Pilih mung alat sing paling efektif kanggo latihan
3. Nemtokake wektu paling apik kanggo sinau lan sinau materi anyar
4. Analisis volume materi sing diteliti
5. Nyetel tujuan sing cetha kanggo jumlah materi sing bisa diapresiasi saben dina lan volume total
Ing aplikasi seluler, kita wis nyoba ngleksanakake kabeh cara bisa ngapikake kosakata lan saiki wis kasedhiya kanggo wong liya ing donya. Sampeyan mung perlu nginstal aplikasi ing smartphone lan ndhaftar ing sistem kanggo nyimpen tembung ing server maya.
We are working to create an international education platform for people of all nationalities, which gives opportunity to study any foreign language and have a language practice around the world. Mugi-mugi pangembangan kita saged nambah produktivitas pembelajaran lan mbantu sampeyan ningkatake kosakata sampeyan kanthi nyata.