Kertu kanggo sinau basa asing
Flashcards - language cards for learning a foreign language. The best method of memorizing words

Kertu basa kanggo sinau basa asing yaiku cara sinau dhewe sing paling gampang lan paling umum. Siji sisih nduweni tembung angel, lan sisih liyane nduweni arti utawa terjemahan.

Sawise nyithak deck kertu, sampeyan wiwit nliti kertu, mbaka sethithik mbedakake apa sing wis sampeyan sinau, nganti sampeyan wis sinau kabeh dek.

Sawise ngelingi babagan 10.000 tembung anyar lan nggunakake basa ing laku, aku bisa nulis crita prosesku, sing dakkarepake bisa mbantu sampeyan ngliwati dalan sing padha karo efisiensi maksimum, ing wektu sing luwih cendhek lan kanthi luwih sithik kasalahan.

Kaping pisanan, aku nemtokake tujuan kanggo nemokake 500 tembung sing paling akeh digunakake ing basa Inggris lan nemokake statistik tembung sing paling akeh dipigunakaké, miturut riset.

Duwe nyusun daftar tembung kasebut, aku wiwit nggawe kartu basa kertas, kanggo dibagi dadi deck lan sinau.

Nalika gol wis diraih, aku nyadari yen kanggo pengetahuan sing apik ing basa Inggris, sampeyan kudu ngerti paling ora 5.000 tembung beda.

Kasil impossible sing nggunakake pirang-pirang kartu kertas sithik meksa ngembangake aplikasi mobile sing trep kanggo tujuan iki.

Sampeyan perlu nemtokake fungsi tombol kanggo entuk asil maksimum. Mulane, sadurunge miwiti pangembangan aplikasi, aku nyusun daftar lengkap fungsi lan piranti sing dibutuhake:

1. Kemampuan kanggo nggawe lan nyimpen nomer tanpa wates kertu
2. Arsip kanggo nyimpen lan nganalisis volume materi sing dipelajari
3. Kemampuan kanggo ngundhuh data saka dokumen teks kanthi fungsi penciptaan kertu kanthi otomatis kanggo nggawe materi pendidikan sampeyan dhewe
4. Rekaman suara kabeh kertu ing urutan sing dikepengini, kanthi tingkat pengulangan sing nyetel lan fungsi nggunakake pamuter audio kanggo ngrungokake materi sing dipelajari ing sembarang wektu
5. Nggawe database tematik ing macem-macem aspek urip
6. Nggawe flashcards basa kanthi gambar kanggo nggawe asosiasi karo visual
7. Operasi tanpa internet lan mode pesawat
8. Simpenan awan kanggo kabeh tembung sing angel digatekake
9. Kesederhanaan panggunaan
10. Latihan saben dina sing bisa disesuaikan kanggo ngapalake tembung
11. Notifikasi latihan sing wis dijadwal
12. Urutan urutan urutan sing dikonfigurasi
13. Ngirim kartu menyang basis data
14. Kemampuan kanggo sinau basa manca lan sawetara basa kanthi bebarengan

Sawise nemtokake tujuan, aku wiwit aktif nggawe produk anyar.

Duwe kurang pengalaman ngembangake aplikasi kanggo sistem operasi Android, Aku wiwit nyambut gawe ing versi pisanan LingoCard kanggo smartphone lan ing sawetara sasi aplikasi seluler pertama nganggo kartu basa lan siji basis data (siji deck kartu) siap. Kanggo ngembangake alat sing luwih rumit, aku wiwit ngrembug opsi implementasine karo pangembang profesional sing aku kenal. Wong lanang seneng gagasanku, lan minangka asil penggemar wiwit gabung karo proyek kasebut. Sawise ngleksanakake gagasan, kita mutusake ora kanggo mandheg lan ngembangake sawetara alat sing luwih unik kanggo rong sistem operasi: Android lan iOS. Kita wis tuan rumah app kita ing Google Play lan Apple Store gratis.

kertu basa kanggo

Kanggo sawetara sasi, puluhan èwonan wong ing saindenging jagad wiwit nggunakake aplikasi kita kanthi tanpa biaya, kita nampa akeh ucapan-ucapan, ucapan-kesalahan-huruf lan saran babagan carane nambah prodhuk, kanggo sing kita matur nuwun. Minangka asil, kita duwe akeh tugas lan gagasan anyar.

Nalika sampeyan nyerat ing lingkungan basa, ana pangerten babagan kabutuhan kemampuan kanggo cepet ngrubah ukara. Punika pangerten babagan kalimat lan frase dhasar sing ndadekake ucapanmu bisa ditrima kanggo obrolan lan terjemahan cepet. Mulane, iki diputusake nyusun kertu karo kalimat, frasa lan idiom. Saiki, ing aplikasi kita, sampeyan bisa nemokake atusan ewu kartu basa kanthi pirang-pirang tembung lan macem-macem kalimat.

Kabeh kartu basa ing aplikasi kita ora duwe watesan kanggo nambah teks, supaya bisa nggawe flashcards kanthi lirik lagu favorit utawa paragraf saka buku favorit. Sawise nambahake akeh teks, sampeyan bisa nggulung munggah utawa mudhun lan ngrungokake karo synthesizer wicara.

Flashcards kasedhiya kanggo latihan kanthi rong mode:

1. Dhaftar mode kartu, ngendi sampeyan bisa ndeleng kabeh SIM bebarengan lan nggulung database munggah / mudhun. Saben kertu bisa dibalek langsung saka dhaftar kanthi nutul tombol flip.
2. Mode kertu sing mbukak. Kene sampeyan bisa mbukak kertu ing layar kanthi isi teks gedhe lan geser kabeh kartu ing sisih kiwa / tengen. Ing mode iki, sampeyan uga bisa nyunting kartu, ngirim menyang database sing aktif lan sinau. Sampeyan uga bisa masang gambar lan foto menyang flashcard kanggo nggawe asosiatif “gambar visual”. Saben kertu digulung menyang sisih liyane kanthi mung nutul ing ngendi wae ing kolom teks.

Ing menu aplikasi, sampeyan bisa nemokake akeh setelan kanggo mode latihan sing beda.

Nggarap masalah kekurangan wektu kanggo sinau, kita mutusake nggawe pamuter audio sing unik sing bakal ndhelikake sembarang teks lan kertu apa wae sing digawe ing urutan apa-apa, ngganti antarane tembung manca lan terjemahan. Akibaté, basa manca bisa dipelajari uga kanggo ngrungokake musik ing ngendi wae lan kapan wae. Saiki alat iki diterapake kanthi kamungkinan kanggo ngrungokake babagan 40-50 basa manca, gumantung saka piranti lan platform sing digunakake. Aku percaya yen sawisé pamuter kita bakal nggarap kabeh basa sing dikawruhi ing planet iki.

Perlu uga kanggo ngapalake tembung, contone, miturut urutan abjad, kanthi urutan alfabet, kanthi acak, ing topik, dsb.

Sampeyan bisa nyinaoni maneka kombinasi 67 basa manca kanthi piranti kita. Kabeh flashcards sampeyan disimpen ing server maya, supaya sampeyan bisa ngganti piranti, sampeyan mung kudu ngelingi email lan sandhi.

Ing mangsa ngarep, kita bakal ngrancang alat kanggo nemokake penutur asli lan fungsi konferensi video, sing bisa nggawe kertu basa anyar ing saindhenging obrolan utawa pawulangan.

Kajaba iku, kanthi bantuan flashcards kita sampeyan bisa nglakoni pratekan sing bener tembung utawa kalimat. Kanggo nindakake iki, kita ngleksanakake lan ngembangake alat kanthi pangenalan swara sing bakal ngrungokake ucapanmu lan nuduhake kesalahane.

Panganggone sistem Leitner.

Sistem Leitner minangka cara sing akeh digunakake nganggo flashcards sing diajokake dening wartawan èlmu Jerman Sebastian Leitner ing taun 1970-an.

Iku implementasine prasaja saka prinsip pengulangan jarak, ing ngendi kertu dibahas ing interval sing tambah.

Kanthi cara iki, flashcards diurutake miturut klompok miturut carane wong sing ngerti saben wong ing kothak learning Leitner. Murid-murid nyoba ngelingi solusi sing ditulis ing flashcard. Yen padha sukses, ngirim kertu menyang grup sabanjure. Yen gagal, ngirim dikirim maneh menyang grup pisanan. Saben grup sukses wis suwe maneh sadurunge sadurunge kudu sinau maneh kertu. Cara iki bisa digunakake kanggo sinau tembung-tembung saka basa manca, lan kanggo ngapalake informasi liyane.

Sampeyan bakal bisa nggunakake sistem Leitner karo aplikasi kita. Flashcards bisa dipindhah ing sawetara klompok. Contone, sampeyan ngemot materi latihan menyang aplikasi utawa mung milih kamus sing wis digawe, banjur nalika sampeyan ngalih ing kertu, sampeyan bisa pindhah menyang database “sinau”, ninggalake ing geladhak yen sampeyan ora bisa langsung eling, utawa mindhah tembung sing paling angel menyang basis data aktif. Banjur sampeyan sinau pisanan basis data aktif, banjur milih lan saka wektu kanggo wektu, ngringkes materi sing sinau ing basis data sing dipelajari.

Otak kita ora ngerti sebabe perlu ngelingi akeh tembung anyar lan terus nyoba nyingkiri informasi sing ora perlu. Kanggo ngatasi masalah iki, kita kudu nggunakake otak kanggo nindakake. Bener mbayangno yen kanggo ngelingi sewu tembung anyar, sampeyan kudu nggawe sawetara atus ewu utawa malah jutaan sambungan saraf anyar ing sirahmu! Akibaté, kita mesthi dadi luwih pinter.

Kanggo nggayuh tujuan kasebut, kita ngembangake perangkat lunak unik sing bisa dibandhingake karo alat tenun kanggo nggawe sambungan neural anyar ing otak – sampeyan mung kudu milih bahan sing bener lan dilebokake ing usaha kanggo entuk asil sing paling apik.